Digitale betalinger øger fleksibiliteten

Bip, swipp eller pay. Med enkelhed og tilgængelighed i fokus har betalingsløsningerne udviklet sig mere og mere for at passe til dine behov.

Teknologien er bare teknologi – resultatet er, at du har fuld kontrol og masser af muligheder. Uanset om du vil betale online, i en fysisk butik eller til en virksomhed eller en privatperson, så er der en enkel måde at gøre det på.

Gør din mobiltelefon til en smart tegnebog

Nu findes der betalingsløsninger, som betyder, at du i fysiske butikker kan betale med dit kort i din mobiltelefon eller i dit smart-ur. Hvis du er ude at rejse, har du tilmed alt med i mobiltelefonen, fra billet til hotelbooking og kalender. Hvis du er ude at løbe, har du musikken, skridttælleren og nu også dit kort i telefonen. Lad din pung blive hjemme eller nederst i tasken. Apps og betalingstjenester som Samsung Pay fungerer allerede i dag for svenske kortholdere i butikkers betalingsterminaler og rykker dermed nærmere en lancering i Danmark.

Betal med en digital tegnebog på nettet

Med en fleksibel app i din mobiltelefon, dit smart-ur, din tablet eller din computer, holder du styr på dine betalingskort, bonus- og medlemskort, når du handler online. For eksempel er flere bankers forskellige digitale tegnebøger forbundet til MasterPass-netværket. Sørg for at bruge det rigtige kort, når du betaler online – vælg et kort, der ikke trækker pengene direkte fra din konto.

Kontaktløse kortbetalinger – Bip er det nye swipp

En kontaktløs kortbetaling betyder, at du betaler ved at holde kortet op mod terminalen og "bipper". Når du hører et bip, er betalingen gennemført! Perfekt til små indkøb, når du er på farten – beløb op til 200 kr. kan betales kontaktløst uden brug af pinkode. Hvis dit kort tilbyder tjenesten, er der et symbol for kontaktløse betalinger på kortet. Funktionen aktiveres automatisk, første gang du betaler med kortet og godkender købet med din PIN-kode.

Du kan også foretage kontaktløse betalinger ved hjælp af en digital tegnebog. Eftersom identificeringen sker hurtigt og pålideligt, er der ingen begrænsning på købets størrelse. Hvis betalingsterminalen har symbolet, kan du bruge det til at betale kontaktløst der.

betale med mobil betale med mobil


Betal med mobiltelefonen, uanset hvor du er

At betale vennerne efter middagen eller handle i idrætsforeningens butik, har aldrig været lettere. Faktisk har betalingerne generelt set aldrig været nemmere eller hurtigere. Med MobilePay skal du bare kende modtagerens mobiltelefonnummer for at overføre penge sikkert til andre folks bankkonti. Og pengene er fremme inden for få sekunder.

Hvad betyder digitale betalinger?

Digitale betalinger kan være mange forskellige ting. Og når begreberne dukker op i såvel artikler som i daglig tale, kan det være svært at følge med. Biometri, NFC, QR ... Her er en ordliste med forklaringer, der kan være god at have, hvis du vil i gang med en enklere og smartere måde at betale på.

Digitale betalinger – Ordliste